Στροφή στο μέλλον : Το έξυπνο βιβλίο των φοιτητών

Κάνοντας ένα άλμα προς το μέλλον μπορεί να ονειρευτεί κανείς ακόμα και το έξυπνο βιβλίο των φοιτητών. Παραδείγματος χάριν ας υποθέσουμε ότι οι φοιτητές εξετάζονται σε ένα μάθημα ηλεκτρονικά με το σύστημα πολλαπλής επιλογής.    Αν οι ασκήσεις πολλαπλής επιλογής είναι φτιαγμένες ώστε οι λανθασμένες απαντήσεις τους να μην είναι τυχαίες αλλά να αποκαλύπτουν κάποια συστηματική παρανόηση , ή άλλου είδους γνωστικό έλλειμμα εκ μέρους του φοιτητή, τότε, μετά το τέλος του τεστ, θα εμφανίζεται στην οθόνη ένα παράθυρο με τις κατάλληλες υποδείξεις σχετικά με τις εσφαλμένες απαντήσεις. To έξυπνο βιβλίο θα έχει επίσης τη δυνατότητα να κρατάει στην μνήμη του τις εσφαλμένες επιλογές του φοιτητή στα τεστ των επιμέρους μαθημάτων και να τις ανασύρει όταν ο ίδιος επιλέγει να προετοιμαστεί για μία εξέταση. Και το πρώτο που θα έπρεπε να κάνει σε αυτή την περίπτωση είναι να ελέγξει κατά πόσον μπορεί να απαντήσει σωστά στις ερωτήσεις στις οποίες είχε παλαιότερα αποτύχει.

Επιπροσθέτως, όπως συμβαίνει με σχεδόν το σύνολο των φοιτητών για να καταφέρουν να περάσουν ένα μάθημα στηρίζονται σε σημειώσεις από την παρακολούθηση των μαθημάτων είτε από τις διαδικτυακές σημειώσεις. Ωστόσο , μία άλλη εναλλακτική πρόταση που θα μπορούσε να εφαρμοστεί αφορά τα τυπωμένα βιβλία. Νομίζαμε ότι η ψηφιακή εποχή θα σκότωνε τα τυπωμένα βιβλία. Ωστόσο το παραδοσιακό βιβλίο μπορεί να έχει τώρα μια νέα ζωή. Με την εγκαθίδρυση βιβλιοπωλείων χωρίς ‘’στοκ’’ ο κάθε φοιτητής που ενδιαφέρεται αρκετά και επιζητεί την γνώση θα μπορεί να βρίσκει το βιβλίο της επιλογής του , να το εκτυπώνει αυτόματα μία μηχανή και να βρίσκεται ανά πάσα στιγμή στην διάθεση του .

Τουλάχιστον με τον τρόπο που το αντιλαμβανόμαστε εδώ, αν το ηλεκτρονικό βιβλίο και ειδικότερα το εκπαιδευτικό ηλεκτρονικό βιβλίο πρόκειται να έχει μέλλον , αυτό δεν θα το οφείλει στη σημερινή πρωτόγονη, απαρχαιωμένη ίσως μορφή του ( να είναι δηλαδή απλώς το έντυπο βιβλίο επί της οθόνης) αλλά στη δυνατότητα  του να είναι ένα άλλο είδους βιβλίου. Ενός βιβλίου που θα κεντρίζει το ενδιαφέρον των φοιτητών , θα τους βοηθάει να διορθώνουν τα λάθη τους , να κατακτούν την γνώση μέσω ενός ευχάριστου κουίζ και όχι μόνο ερωτήσεων , αλλά και στο τέλος της μέρας να είναι πιο έτοιμοι να αντιμετωπίζουν με περισσότερη διαύγεια τις απαιτήσεις των εξετάσεων.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *