Γίνε η αλλαγή που εύχεσαι να δεις στον κόσμο !

Οι άνθρωποι εγκλωβισμένοι στα πάθη τους  όπως και αν ονομάζονται αυτά (άγχος , εξεταστική , τσακωμοί με συναδέλφους στην δουλεία , οικογενειακά προβλήματα ,  ανεργία , μνημόνιο  συνθέτουν ένα κλίμα εξαιρετικά αρνητικό που επηρεάζει την καθημερινότητα μας. Κάποιος είχε πει ότι υπάρχουν τριών ειδών εγκέφαλοι: οι εγκέφαλοι που ζουν για να ικανοποιούν τις ανάγκες τους (ανατροφή οικογένειας, μερικά ταξίδια στο εξωτερικό και διάφορες μορφές διασκέδασης) , οι άνθρωποι που ζουν για να ικανοποιούν τις βιοτικές τους ανάγκες (κυρίως να αποκτήσουν χρήματα)  και οι άνθρωποι των αξιών, των ιδεών και των οραμάτων που αρνούνται να συμβιβαστούν με την ζοφερή πραγματικότητα και εις πείσμα αυτών των καιρών είναι χαρούμενοι και αισιόδοξοι για το μέλλον. Αργά ή γρήγορα η τελευταία κατηγορία ανθρώπων αποκτά όλα τα παραπάνω. ‘’Μα καλά πως γίνεται αφού δεν έχω να πληρώσω τον ΕΝΦΙΑ’’ ; Η διάσημη συγγραφέας  Cassandra Clare  είχε πει : ‘’Μόνο οι άνθρωποι χωρίς νόημα και σημασία στην ζωή τους είναι δυστυχισμένοι. Εγώ έχω ένα λόγο να ζω’’.

Και τώρα τι; Καλά όλα αυτά αλλά πως μπορεί κάποιος να κατηγοριοποιήσει τους ανθρώπους ανάλογα με τα ευρήματα του εγκεφάλου του; Πιστεύω ότι όλοι οι άνθρωποι θα  άνηκαν στην τρίτη κατηγορία αλλά το περιβάλλον γύρω μας δυστυχώς διαμορφώνει την προσωπικότητα. Έτσι γεννιούνται και πεθαίνουν άνθρωποι και δεν γνώρισαν ποτέ τον λόγο ύπαρξής τους. Δεν υπάρχει εγχειρίδιο αλλαγής του κόσμου . Ωστόσο υπάρχουν μερικά σημεία που ίσως θα βοηθούσαν εάν τα έκανε ο κάθε άνθρωπος ξεχωριστά!

  1. Mοιραστείτε αισιοδοξία και θετική ενέργεια!

Για κάθε κακή είδηση που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ή στις ειδήσεις υπάρχει μία φανταστική και όμορφη ιστορία που μπορεί να το αντικρούσει. Σταματήστε να κολυμπάτε στο γεμάτο φοβικό, άσχημο σπίτι που προβάλλουν τα γενικά μέσα μαζικής επικοινωνίας που προσπαθούν να ρίξουν και εσάς , και αντ’ αυτού, να αφήσετε τον εαυτό σας να εμπνευστεί από το διαφορετικό, το πρωτοποριακό και από το πάθος για τον κόσμο!

Υπάρχουν αρκετά site που μπορούν να σας γεμίσουν με υπέροχες ιστορίες παραδείγματος χάριν (Positive News, The Daily Good) και να σας υπενθυμίζουν συνεχώς  ότι υπάρχουν άπειρα καλά πράγματα που μπορείς να δείς στο κόσμο. Όταν η καρδιά είναι λαμπερή μπορεί να μοιράσει αυτή την χαρά και στους ανθρώπους γύρω σας  σπέρνοντας χαρά !  Η γνώση είναι ένας πλούτος που μπορεί να μοιραστεί χωρίς εμείς να φτωχύνουμε.

      2.Μιλήστε και πράξτε!            

Αν υπάρχουν θέματα που σας απασχολούν , χρησιμοποιήστε την φωνή σας για να φέρτε την προσοχή σας σε αυτά. Γράψτε επιστολές, στείλτε μηνύματα σε ανθρώπους που έχουν δύναμη (π.χ εκπρόσωποι στο ελληνικό κοινοβούλιο) και μπορούν να κινήσουν διαδικασίες για να αλλάξουν τα πράγματα. Αν δείτε στο δρόμο δύο άτομα να τσακώνονται χωρίστε τους και αναφέρεται ότι είναι λάθος προσέγγιση η βία. Αν δεν μιλήσετε είναι ουσιαστικά σαν να συναινείτε σε κάποιον που πράττει το κακό, πόσο μάλλον θα έχετε πληγώσει ψυχικά τους ανθρώπους και θα αισθάνονται ότι κανείς δεν είναι εκεί για να τους υπερασπιστεί όταν είναι ευάλωτοι.

      3.Να είστε ευγενικοί 

Αγαπητή μου μεγάλη αδελφή!! Όλοι νιώθουμε απογοητευμένοι σε μία δύσκολη κατάσταση, αλλά ή ενέργεια η οποία βάζουμε στο σύμπαν έχει ενδεχομένως ένα ντόμινο effect.  Ο άνθρωπος που έβρισες γιατί είχες νεύρα στο αυτοκίνητο λόγω κίνησης μπορεί να γυρίσει σπίτι συγχυσμένος και να φωνάξει στα παιδιά του γιατί είχε μία ‘’κακή μέρα’’ και τα παιδιά με την σειρά τους να τσακωθούν μεταξύ τους γιατί δεν μπορούν να διαχειριστούν την αρνητική ενέργεια που επενέργησε πάνω τους. Αν νιώσετε αδικημένοι ή απογοητευμένοι από μία κατάσταση πρέπει να κάνετε βήμα πίσω και να σκεφτείτε τι πραγματικά συμβαίνει. Είναι ίσως μία ευκαιρία για να είστε πιο υπομονετικοί ; Τι μπορείτε να μάθετε από αυτή την κατάσταση; Aν αλλάξετε τον τόνο σας και είστε πιο συγκαταβατικοί με τους  γύρω σας ίσως να καταφέρετε ένα πιο θετικό αποτέλεσμα. Επιπλέον αντιδρώντας θετικά σε δύσκολες καταστάσεις μπορούμε να πάρουμε πρωτοβουλία για να κάνουμε καλό στο κόσμο. Με το να είστε ευγενικοί δημιουργεί επίσης ένα ντόμινο effect αφού οι γύρω σας εκτιμούν τι κάνετε για αυτούς και επιστρέφουν την ευγένεια.Ένα απλό παράδειγμα, εάν πληρώσετε έναν καφέ σε μέρη όπου σταματάμε για να πάμε ταξίδι αμέσως θα ομορφύνει η μέρα του .  Ίσως από τα πιο όμορφα βίντεο στο youtube!

Οι παραπάνω ενέργειες δεν απαιτούν χρήματα ούτε απαιτεί συνθηκολόγηση και προσπάθεια για να ευοδωθεί  ,αλλά αν ο κάθε ένας από εμάς σε αυτό τον πλανήτη υιοθετούσε μερικά από αυτά στην καθημερινότητά του , θα βλέπαμε πραγματικές αλλαγές στο κόσμο για την βελτίωση όλων μας σε αυτόν τον υπέροχο πλανήτη !

Για να αλλάξετε πραγματικά τον κόσμο πρέπει να βοηθήσετε τους ανθρώπους γύρω σας να δουν διαφορετικά το τρόπο που βλέπουν τα πράγματα. Φυσικά ή παγκόσμια βελτίωση είναι μία νοητική διαδικασία που χρειάζεται μεγάλα ποσά χρημάτων και εξαιρετικά ισχυρές κυβερνήσεις. Η αλλαγή πρέπει να είναι ψυχική. Αν λοιπόν θέλετε να δείτε αλλαγή να είστε προσηλωμένοι στο να μορφώνετε την κοινωνία στο πόσο παρόμοιοι είμαστε παρά διαφορετικοί .  Μην προσπαθήσετε να είστε μόνο η αλλαγή που θέλετε να δείτε στο κόσμο, άλλα ακόμα να βοηθάτε τους γύρω σας να δουν το κόσμο μέσα απο τα μάτια της καρδιάς τους. Έτσι θα επιδιώξουν και την αλλαγή σε εσάς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *